Jízdné

Praha, 8. listopadu 2007

ČSSD odmítá předkládanou verzí valorizací jízdného pro rok 2008 v takové podobě, jak ji navrhl Dopravní podnik, pokud nedojde ke zvýšení kvality cestování a zlepšení služeb DP a.s.

Pražská ČSSD považuje návrh Dopravního podniku na valorizaci jízdného pro rok 2008 za neopodstatněný za stávajících podmínek. ČSSD tak reaguje na návrh, který Radě HMP předložil Dopravní podnik. Dopravní podnik předložil návrh, kde se jednotlivé základní jízdné zdražuje z 20 Kč na 30 Kč a roční předplacené jízdné ze 4150 Kč na 5800 Kč, valorizace se však týká všech jízdních dokladů.

Předseda výboru infrastruktury Zastupitelstva Hlavního města Prahy Ing. Mgr. Miroslav Poche říká: „Jediným důvodem, proč platit více za jízdné, může být pouze zlepšení kvality cestování hromadnou dopravou. A když hovořím o kvalitě, hovořím o čistých vozidlech, zlepšení a dodržování intervalů, zejména na linkách metra, a celkovém zlepšení dopravní obslužnosti hl. města Prahy.“

ČSSD nadále bude sledovat vývoj jednání a bude prosazovat, aby případné zdražení šlo ruku v ruce výhradně se zvýšením kvality a komfortu cestování.

„Tímto zvýšením jízdného se dostává Praha na úroveň evropských metropolí, avšak kvalitou poskytovaných služeb Dopravní podnik hl. m. Prahy zaostává“, dodal Antonín Weinert, člen ZHMP za ČSSD a představenstva Dopravního podniku.