Sociální demokraté začínají s permanentní kampaní v Praze

Pražští sociální demokraté zahájí 30. dubna 2008 tzv. permanentní kampaň. Permanentní kampaň pod heslem „I Váš hlas vede ke změně“ má za cíl občany Prahy vybízet, aby zastupitele za sociální demokracii seznámili se svými problémy, podněty a nápady. ČSSD chce být v Praze stranou, která je aktivní, zná problémy Pražanů a která na tyto problémy umí nalézt řešení a pokud možno následně toto řešení zrealizovat.

„Odpovědný politik se dnes neobejde bez znalosti potřeb občanů. Naším cílem je poznat především drobné každodenní starosti obyvatel Prahy, které současné vedení města a městských částí pro plánování a realizaci velkých projektů přehlíží,“ uvedl Ing. Mgr. Miroslav Poche, místopředseda Klubu zastupitelů hl. m. Prahy za ČSSD a jeden z autorů projektu. „Chceme například zjistit, jestli obyvatelé Prahy 4 chtějí pro větší bezpečnost v ulicích zvýšit počet městských strážníků nebo raději nainstalovat další bezpečnostní kamery,“ dodal.

Sociální demokraté v Praze se rozhodli komunikovat s občany přímo i mimo klasické volební kampaně, které se konají několik týdnů před volbami. Proto přicházejí s myšlenkou nepřetržité komunikace s Pražany. Tato komunikace bude probíhat nejprve prostřednictvím korespondenčních lístků, internetu a různých happeningů. Informace získané od obyvatel Prahy budou fungovat jako vodítko pro práci zastupitelů za sociální demokracii na pražských radnicích, při připomínkování záměrů vedení města a plánování rozvoje městských částí.

Spuštění kampaně se uskuteční v rámci akce pálení čarodějnic, kterou pořádají sociální demokraté z Prahy 4. Návštěvníkům akce budou rozdávány korespondenční lístky, na kterých se budou moci vyjádřit k aktuálním problémům, které je v městské části Praha 4 trápí. Následně budou rozdávány odpovědní korespondenční lístky také na oslavách 1. máje, které proběhnou na Výstavišti v Holešovicích od 15:00 za účasti čelních představitelů ČSSD a pražských kandidátů do Senátu.

Setkání s novináři na téma zahájení permanentní kampaně proběhne 30. dubna na pálení čarodějnic od 17:00 v restauraci Na tý louce zelený (Na zelené louce 451, Praha 4) poblíž areálu IKEM.

Pro bližší informace kontaktujte:

Ing. Mgr. Miroslava Poche - místopředsedu klubu zastupitelů hl. m. Prahy za ČSSD
e-mail: miroslav.poche@cityofprague.cz