Pražská ČSSD doporučuje neodkládat jednání ve věci výstavby nové budovy Národní knihovny


Pražští sociální demokraté považují situaci kolem výstavby nové budovy Národní knihovny za řešitelnou a nemyslí si, že by bylo nutné další rozhodnutí odkládat na dobu po příštích komunálních volbách. Reagují tak na informace otištěné v pražské příloze pátečního vydání Lidových novin. Deklarují svou připravenost vstoupit do jednání se zúčastněnými stranami.

Debata kolem umístění nové budovy na Letné se vede v duchu sporů kolem návrhu architekta Kaplického, přičemž se často zapomínalo na samotnou potřebu nových prostor pro Národní knihovnu. „Plně si uvědomujeme nezbytnost výstavby nové budovy Národní knihovny a domníváme se, že by v Praha měla napomoci urychlenému prodeji pozemků, na kterých by tato stavba měla stát,“ prohlásil Miroslav Poche, místopředseda Klubu zastupitelů za ČSSD. „Náš klub je připraven v této věci začít již v příštím týdnu jednat se zástupci Národní knihovny,“ dodal.

Miroslav Poche se též vyjádřil k otázce financování celého projektu. „Vláda by si už konečně měla ujasnit, zda chce alokovat finanční prostředky na stavbu nové budovy knihovny,“ uvedl.



Pro bližší informace kontaktujte:

Ing. Mgr. Miroslava Poche - místopředsedu klubu zastupitelů hl. m. Prahy za ČSSD a místopředsedu kulturního výboru
mobil: 608 046 555
e-mail: miroslav.poche@cityofprague.cz