Pražský magistrát realizuje návrhy sociální demokracie v oblasti grantové politiky


Pražští sociální demokraté vítají rozhodnutí primátora hlavního města Pavla Béma ve věci grantové politiky magistrátu. Primátorovy kroky přesně odpovídají tomu, co sociálně demokratičtí zastupitelé v oblasti kulturní politiky opakovaně požadovali na jednáních výboru pro kulturu a volný čas a Zastupitelstva hlavního města Prahy.

Návrhy pražské ČSSD se týkaly především zrušení dotace na vstupenku a oddělení ziskové a neziskové sféry divadel. „Náš nesouhlas s dotací na vstupenku jsem dával na vědomí opakovaně na mnoha jednáních,“ uvedl Ing. Mgr. Miroslav Poche, místopředsedu Klubu zastupitelů za ČSSD a Výboru pro kulturu a volný čas Zastupitelstva hlavního města Prahy.

Poche se k problematice grantového systému vyjádřil i na jednání Zastupitelstva hlavního města Prahy na zasedání dne 27.3.2008, kde mimo jiné prohlásil, „Dle mého názoru rozděluje (grantová komise) tyto finanční prostředky čím dál tím více ve prospěch stávajících kulturních zařízení nebo subjektů a méně subjektům, které by pražskou kulturu rozvíjely. Největším důkazem pro to je dotace na vstupenku.“

„Jsem rád, že se vedení města rozhodlo přehodnotit svou politiku v oblasti kultury. Doufám, že opatření slíbená primátorem pomohou zlepšit celou situaci a že k jejímu dalšímu zklidnění přispěje i korektní průběh výběrových řízení na místa ředitelů divadel V Dlouhé, Spejbla a Hurvínka, Minor a Na zábradlí,“ dodal Poche.



Pro bližší informace kontaktujte:

Ing. Mgr. Miroslava Poche - místopředsedu klubu zastupitelů hl. m. Prahy za ČSSD a místopředsedu kulturního výboru
mobil: 608 046 555
e-mail: miroslav.poche@cityofprague.cz