Sociální demokraté se ptali na situaci v Pražské informační službě


Zastupitel za ČSSD, Ing. Mgr. Miroslav Poche, interpeloval radního Richtera. K tomuto kroku ho dovedla petice zaměstnanců PIS, kteří požadují odvolání své ředitelky pro údajné manažerské selhání a pro celkovou odbornou a osobnostní neschopnost tuto funkci vykonávat.

„Jak si jistě všichni uvědomujeme, turistický ruch tvoří významnou část ekonomických aktivit v našem městě. Působení PIS představuje jeden z klíčových nástrojů, které může Magistrát hlavního města použít pro jeho další rozvoj,“ uvedl Ing. Mgr. Miroslav Poche, místopředsedu Klubu zastupitelů za ČSSD, který v této věci radního interpeloval. “Z tohoto důvodu se mi nespokojenost zaměstnanců PIS jeví jako znepokojující a vyzývám pana radního, aby se situací zabýval,“ dodal.

Sociální demokraté se mimo jiné zajímali i o jeden ze závěrů petice týkající se vstupného do objektů, které PIS spravuje. „Znepokojuje mě i tvrzení, že zvýšením vstupného se cena vstupů stala z hlediska českých návštěvníků neúměrně vysokou,“ řekl Poche na jednání zastupitelstva.