Sociální demokraté se ptali na granty v oblasti životního prostředí

Sociálně demokratický zastupitel a místopředseda klubu ČSSD Ing. Mgr. Miroslav Poche na jednání pražského zastupitelstva požadoval od radního Štěpánka vysvětlení rekordního zpoždění v přidělování grantů v oblasti životního prostředí.

Granty byly vypsány v červenci minulého roku. Na výzvu zareagovalo zhruba 119 občanských sdružení. „První návrh rozdělení grantů byl předložen a následně stažen z jednání Rady hl. m. Prahy počátkem února. To se opakovalo ještě několikrát,“ řekl Poche na jednání zastupitelstva. „Jsme svědky smutného rekordu a tím je přidělení grantů po takřka roce od jejich vypsání,“ dodal.

V souvislosti s granty vyvstává ještě jedna otázka. Pozdní schválení grantů může mít vliv na provedení jednotlivých projektů. „Hrozí, že smlouvy s jednotlivými organizacemi budou podepsány až v srpnu a já se obávám, že čtyři měsíce nemusí stačit na kvalitní realizaci projektů, které řada sdružení pracně připravovala,“ řekl Poche.